Ce facem la cursurile de programare si antreprenoriat pentru adolescenti?

Arhive

Categorii

Combinatia de programare si antreprenoriat intr-un singur curs este originala si special gandita pentru adolescentii din Romania.

Aceste cursuri oferite de agileroo sunt unice in peisajul autohton si au fost gandite pentru adolescentii din Romania. Ideea mi-a venit pentru ca am si eu un pusti de 17 ani, care a fost educat in Canada pana in clasa a 7-a, iar de atunci si pana acum ( clasa a 11-a) a invatat in Romania. Cunosc foarte bine ambele sisteme de invatamant, sunt unele lucruri care se fac mai bine in Canada si altele care se fac mai bine in Romania. Scoala noastra isi propune sa aduca in Romania ce se face bine in Canada. Deci, dincolo de faptul ca ii invatam pe liceeni programare, ei vor afla despreabilitatile digitale si antreprenoriale. Dupa acest curs, liceenii vor ramane cu niste deprinderi de viata care ii vor ajuta pe drumul lor spre facultate si spre angajare. Prin urmare, acest curs nu e doar un curs de programare, ci o poarta deschisa spre drumul antreprenoriatului – sunt multi copiii care au idei minunate de business, dar se pierd pe drum si ei si ideile lor deoarece nu stiu cum sa materializeze. Sunt si tineri care ajung sa participe la hackathons si chiar sa faca mici business – dar acestia sunt in general autodidacti.

Aici in Romania, cand spunem antreprenoriat, nu prea stim la ce ne referim. Majoritatea oamenilor asociaza antreprenoriatul cu ceva nebulos, misterios si intangibil. Nu este deloc asa – antrprenoriatul este in primul rand un mod de gandire si incepe in momentul in care elevul dispund de doua ingredienta esentiale: abilitate de a comunica si increderea in sine.

In Canada se insista foarte mult, inca din clasele primare, pe urmatoarele abilitati: colaborare, lucru in echipa, skills-uri de prezentare ( copii fac speach-uri in fata clasei, exista concursuri de oratorie pe scoala, pe oras), skills-uri de educatie financiara ( da, trebuie sa stie cum sa isi manage banii si cum sa ii castige), skills-uri antreprenoriale, skills de marketing si sales. Se fac multe proiecte hands-on, notiuni teoretice mai putine. Cel mai important: copii sunt invatati de mici sa aiba incredere in ei insisi, nu este incurajata competitia de dragul competitiei, fiecare isi gaseste locul si rolul potrivit lui, pana la urma.

In Romania, stam bine la teorie si nu prea bine la practica. Teoria si conceptele predate la orele de informatica sunt foarte bune deoarece dezvolta un anumit set de abilitati si gandirea logica – dar, in viata reala, fie ca sunt studenti in tara sau in straintatae, fie ca se angajeaza direct dupa liceu, tinerii au nevoie ca de aer de competentele pe care se insista in Canada: sa poata vorbi liber, sa isi sustina punctul de vedere elegant si diplomatic in orice discutie, sa stie cum sa se prezinte pe ei insisi in lumina cea mai buna atunci cand merg la un interviu de angajare, sa colaboreze pentru a crea impreuna un produs/proiect, alegand sa faca anume acele actiuni care duc la succesul echipei, chiar daca isi sacrifica putin din ego-ul personal. Ego-ul are si el rostul lui – acela trebuie sa „straluceasca” atunci cand vorbesc despre pasiunile lor, in special in fata unui public.

Prin urmare – pariati pe programul pentru adolescenti de la agileroo. Adolescentii nostri vor trai o experienta care le va deschide cu siguranta apetitul pentru antreprenoriat si programare, vor vedea cat sunt de frumoase comunitatile de IT sau de startups din Iasi, se vor integra in aceste comunitati si, de ce nu, ne vor suprinde cu primele start-up-uri create chiar de ei.

Diana Lefter, CEO Agileroo

Vrei un curs demo gratuit?
Suna-ne acum la 0775505101

Scrie-ne!

Nume
Camp obligatoriu!
Adresa e-mail
Camp obligatoriu!
Mesajul tau
Mesajul tau nu poate fi un camp vid!
Acord RGPD
Câmp obligatoriu!
Proiect cofinanțat din Fondul European Social prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.