1.La agileroo copii invața nu doar programare, ci 3 competențe esențiale pentru dezvoltarea lor umană: competențe digitale, gândire antreprenorială si abilități sociale ("soft-skills"). De ce este nevoie de această combinație de competențe? Nu mai e un mister pentru nimeni ca învățarea programării îi ajută pe copii sa fie competenți și buni profesioniști, indiferent de ce meserie aleg. Este mai puțin stiut faptul că gândirea antreprenorială si abilitațile sociale ii vor ajuta pe copiii si adolescenții nostri sa devină nu doar buni profesioniști, ci lideri inovatori. Predăm în limba engleza și română.
2. Pentru ca predăm programarea așa cum trebuie predată: pornim de la concepte de baza, algoritmi, variabile, tipuri de date - acestea sunt aceleasi, indiferent de limbajul de programare ales. ÎI învațam in primul rând cum sa gandească cum descompun o preblema mare in mai multe probleme mici, pe care le rezolva rând pe rând. Programarea se învață cel mai bine nu citind tutoriale, ci pornind de la exemple concrete, pe care le scriu copiii singuri, cu sprijinul mentorilor. Fiecare curs al nostru construiește o aplicatie sau un joc - copii trebuie sa gândească de la prima oră. Pe măsura ce progreseaza, sunt introduse acele noțiuni și concepte teoretice pe care ei nu le mai uită apoi, deoarece înteleg necesitatea folosrii lor.
3. Punem accent pe metodologia de predare, ingredientul esențial al oricari experiențe de invățare, mai ales atunci când te adresezi copiilor si tinerilor: am numit ”educație prin fascinație" felul in care predăm la agileroo: mentorii agileroo au experiența pedagogică, vocație chiar, si trezesc admirația atât prin cunostințele lor, cat si prin valorile morale pe care le transmit. Folosim tehnici pedagogice care duc la formarea unor obiceiuri de învățare, care ii ajuta pe copii sa nu fie dependenti de jocuri sau social media si sa nu procrastineze.
4. Mentorii agileroo sunt sufletul școlii noastre - ei sunt acreditați prin vizibilitatea internațională (Canada, Europa), experiența in industria de tehnologia informației si vocația comunitara, certificați in tehnologii Microsoft, Java, Sharepoint sau cu Msc/Phd in Matematică, Inteligentă Artificială, Computer Science. Acești mentori vin cu exemple de proiecte practice din viata reala si folosesc metode de predare si invatare precum gamification (invațare prin joc), colaborare in echipa, microlearning(lecții scurte, adaptate capacitatii de concentrare a copiilor)
5. Pentru ca la agileroo avem o platformă unică in România, prin conținut si funcționalitate, unde copiii au toate lecțiile inregistrate ( un mentor digital predă pas cu pas, la fel ca mentorii agileroo în timp real - copiii pot să revada cursurile ori de cate ori doresc) și posibilitatea de a explora si alte cursuri, in afară de cursul la care sunt inscriși: de exemplu, dacă un copil este inscris la un curs de programare jocuri cu Python, el va putea sa vada lectii inregistrate de programare jocuri cu JavaScript, programare Java cu ajutorul Minecraft, sau programare Roblox cu Lua, game design cu Unity si animatii 3D cu Unreal engine - sunt peste 58 de cursuri pe platforma, 200 de teste, 600 de exerciții.
6.Cursurile agileroo au conținut și structură originale, validate si adaptate nevoilor fiecarei grupe noi de copii: aproape 200 de copii si adolescenți care au aboslvit școala noastra in cei aproape 2 ani de când funcționăm (prima serie a inceput in octombrie 2019). Fiecare copil a participat la cel putin 2 cursuri - structura anului școla agileroo este gândită astfel incât un copil poate lua 3 cursuri, de cate 3 luni fiecare, din Octombrie până in iunie, dupa care poate continua cu taberele noastre de vară( iulie - august). Copiii finalizeaza fiecare curs cu un proiect practic (web site, aplicație desktop sau aplicație mobilă). La acest proiect se lucreaza in echipa și poate fi inclus in CV. Proiectele sunt prezentate in fața comunitații agileroo in sesiuni de "piching" ( scurtă prezentare de 2-4 minute) exact ca in cel mai serios ecosystem de start-up-uri - copii de la agileroo invața sa iși prezinte ideile ca antreprenorii.
Iata ce spun absolventii nostri ( mai multe recenzii pe canalul nostru de youtube):
Andu, clasa a 7-a, la International British School of Bucharest, absolvent al cursurilor de Python 1 si 2 pentru copii, în limba engleza:
Delia, clasa a 11-a, Colegiul National "Costache Negruzzi", Iasi, absolventa a cursurilor de Python 1 și antreprenoriat, si Python 2 si Programare Front End pentru adolescenți, limba română.
7. Pentru fiecare curs de programare plătit, agileroo ofera 1 workshop gratuit de competențe antreprenoriale si digitale. Entuziasmul copiilor dupa aceste workshopuri a fost revelator si pentru părinți, care au înteles de ce de ce este important sa învețe si antreprenoriat, in tandem cu programarea: antreprenoriatul îi ajuta pe copii sa aiba incredre in ei, sa comunice, sa colaboreze.
8. Pentru că agileroo nu este doar o școala, ci o comunitate de copii, parinți, mentori. Dupa finalizarea cursurilor, cursanții agileroo rămân in contact pe canalele noastre de Slack si pe platforma proprie, unde continuă să lucreze impreuna la proiecte de interes pentru ei. Cand invațarea se face online, apartenența la o comunitate cel de-al doilea cel mai puternic instrument care îi ajută pe copii să nu iși piarda interesul ( primul fiind, bineînteles, conexiunea cu mentorii lor).
In concluzie, agileroo este un produs unic - aș spune ca este chiar o "experiență" - gândit pentru copiii și adolescenții din Romania. Este o școala alternativă, o gură de aer proaspăt pentru copiii si adolescenții care altfel se pierd datorita lacunelor diverse din sistemul de educație romanesc, in care unii copii foarte buni eșueaza, sfârșind prin a avea o neincredere cronică in ei inșiși, a fi demotivați si plictisiți de scoala care nu-i invață lucruri care ar putea sa îi pasioneze. Oferim cursuri de programare plătite si cursuri de antreprenoriat gratuit deoarece credem că doar antreprenoriatul poate ajuta programatorii foarte talentați (sau specialiștii talentați din diverse domenii) să nu fie doar buni executanți, ci lideri asumați, oameni care au curajul de a crede intr-o idee și de a o materializa. Antreprenoriatul îi ajută pe copii să comunice, să colaboreze, să aibă, in final, încredere în ei înșisi. Așa cum trebuie sa fie toți copiii si adolescenții din Romania - cu incredere in ei și in visele lor. Doar astfel putem pregăti antreprenorii si inovatorii de mâine, oamenii care vor aduce schimbarea in societatea noastră si, de ce nu, in lumea intreagă.
Investește acum in copilul tau - incearca un curs DEMO gratuit: https://agileroo.com/cursurile-agileroo/vreau-curs-demo-gratuit/
Diana Lefter, 3 august 2021