Facebook stuff

Educație prin fascinație

Arhive

Categorii

Educatie prin fascinatie: la agileroo - copiii deprind de la profesori pe care ii admira nu doar cunostinte, si ci valori morale.

Un concept drag noua la agileroo este "educatia prin fascinatie" – numele este destul de sugestiv, credem noi, pentru metoda noastra de lucru. Vom incerca sa explicam in cateva cuvinte ce este educatia prin fascinatie.

Cel mai important lucru in educatie este sa ii invatam pe copii si tineri sa fie oameni intregi, creativi, slefuiti ca niste sfere perfecte: sa învețe nu doar IT și matematica, dar și arta, cinema, teatru, literatura și muzica, sa aiba nu doar cunostinte solide, dar sa deprinda si acele valori morale care dau masura ultima a unui om. Valorile morale sunt cea mai subtila categorie de "soft-skills", alături de comunicare, inteligența emoționala, colaborare. La scoala noastră copiii si tinerii vor invata programare si antreprenoriat, nu ii putem invata si teatru si muzica si arta. Deocamdata 🙂 Dar ii incurajam sa iși descopere si sa iși urmeza pasiunile....sa recunoasca valorile umane si profesionale atunci cand le intalnesc si sa incerce sa fie "ucenicii" acestor oameni de calitate. Profesionistii cei mai frumosi si talentati din diverse domenii pe care i-am intalnit de-a lungul vietii mele nu erau doar specialiști in domeniul lor, ci oameni cu pasiuni si interese diverse, diferite de profesia in care excelau: matematicieni care cunosteau bine literatura sau muzica, regizori care erau pasionati de arhitectura, actori iubitori de filozofie, programatori care cantau foarte bine la diverse intrumente.

Foarte important este sa aducem in fata tinerilor si a copiilor modele de profesori, asa cum erau pe vremuri un Mosil sau un Titeica, care, pe langa faptul ca erau profesionisti desavarsiti, erau si oameni integri. Copiii vor fi fermecati pe buna dreptate de astfel de oameni si vor dori sa fie la fel ca ei. Singura modalitate de a-l face pe un copil sa invete este sa reusesti sa il faci sa isi doreasca sa invete, sa gaseasca acel domeniu care il pasioneaza si sa invete de placere.

Asta incercam sa facem si noi la agileroo - sa propunem, in primul rand, o programa structurata de invatare a programarii: nu cursuri sporadice, la intamplare, ci cursuri care fac parte dintr-un tot, care pornesc de undeva, "din punctul 0", si cresc apoi progresiv. Deci facem treaba serioasa cand vine vorba de cod. In al doilea rand, sa ii invatam pe tineri sa gandeasca antreprenorial, prin exercitii de antreprenoriat aplicat - pentru a putea sa aplice in viata cunostintele de programare de la scoala noastra. Antreprenoriatul este o abilitate care va fi extrem de imporanta in economia lumii, mai ales in era post-covid. Implicit - tinerii vor deprinde si acele "soft skills" care ii vor face sa devina oameni intregi, autentici: comunicare, colaborare, spirit de echipa, vorbire cu aplob si dezinvoltura in public despre ce ii pasioneaza. Implicit, pentru ca mentorii care vin la noi sunt pasionati de ce fac, pe langa faptul ca au cunostinte temeinice - deci copiii vor deprinde si acele valori morale atat de necesare mai ales in România, unde valorile sunt răsturante, iar tinerii au nevoie mai mult decat oricand de modele.

Este un plan extrem de ambitios ce ne propunem noi sa facem - dar credem cu tărie ca doar asa vom reusi sa formam acei oameni de care tara asta are atat de multa nevoie, Tinerii nostri sunt viitorul nostru - sa ii tratam cu grija si cu pretuire.

Vrei un curs demo gratuit?
Suna-ne acum la 0775505101

Ai nevoie de ajutor pentru a te decide ce curs să alegi? Lasă-ne adresa ta de email și te contactăm noi.

Nume
Camp obligatoriu!
Camp obligatoriu!
Adresa e-mail
Camp obligatoriu!
Camp obligatoriu!
Mesajul tau
Mesajul tau nu poate fi un camp vid!
Mesajul tau nu poate fi un camp vid!
Acord RGPD
Câmp obligatoriu!
Câmp obligatoriu!