Primul hackathon pentru copii din clasele 5-8 - Iasi, 7 Martie, 2020

Arhive

Categorii

agileroo a organizat primul hackathon din Romania pentru copii de gimnaziu, cu tema scoala viitorului. Excelent exercitiu de antreprenoriat aplicat.

Pe data de 7 martie 2020, scoala de programare romano-canadiana agileroo a organizat, in parteneriat cu Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi, primul hackathon pentru copii de gimnaziu din Romania.

In prima parte a zilei, copiii au invatat notiuni de baza html si css si cum sa creeze animatii. Apoi a fost o pauza de pizza, cand au reusit sa se cunoasca mai bine si sa se imprieteneasca. Numai bine pentru partea a doua zilei, cand s-au organizat in echipe - au fost 18 echipe in total - si au avut ca tema sa faca un website despre scoala viitorului. Dupa ce au lucrat impreuna, au prezentat aceste proiecte in fata unui juriu si a colegilor lor - au fost invatati sa faca un pitch de catre mentori si colegii lor mai mari, adolescentii care absolvisera cursul de antreprenoriat la agileroo si au fost voluntari la eveniment.

Acest clip este povestea pe scurt a evenimentului nostru.

Vrei un curs demo gratuit?
Suna-ne acum la 0775505101

Scrie-ne!

Nume
Camp obligatoriu!
Adresa e-mail
Camp obligatoriu!
Mesajul tau
Mesajul tau nu poate fi un camp vid!
Acord RGPD
Câmp obligatoriu!
Proiect cofinanțat din Fondul European Social prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.