Facebook stuff

agileroo organizeaza primul hackathon pentru copiii de clasele V-VIII din Romania

Arhive

Categorii

agileroo a organizat primul hackathon din Romania pentru copii de gimnaziu, cu tema scoala viitorului. Excelent exercitiu de antreprenoriat aplicat.

Pe data de 7 martie 2020, am organizat, in parteneriat cu Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi, primul hackathon pentru copiii de gimnaziu din Romania. Adolescenții care erau deja cursanți la agileroo au fost voluntari la această primă editie. Au fost un ajutor de excepție, in special Delia, Lavinia si Denisa, fetele noastre dragi cu minte organizată si suflet generos.

Odata ajunși la locul faptei, copiii au facut cunoștință și s-au organizat in echipe. Au fost 14 echipe in total si peste 100 de copii. Doamna Carina Cojocariu, directorul liceului "Vasile Conta" din Târgul Neamț, a venit cu un autocar plin de copii! Au venit copii de la multe scoli si licee din Iasi. Au venit si parinți, si profesori. A fost o atmosferă incendiara pe parcursul celor 12 ore. A fost greu tare de organizat ( am carat cu spatele baxuri de apa si de cola), am fost foarte obositi, dar atat de bine a iesit ca a meritat tot efortul.

In prima parte a zilei, copiii au invatat notiuni de baza html si css cu Diana de la agileroo si cum sa creeze animatii cu Alex Roznovat de la Pixteller.

Apoi a fost o pauza de pizza, cand au reusit sa se cunoasca mai bine si sa se imprieteneasca. Numai bine pentru partea a doua zilei, cand s-au organizat in echipe - au fost 18 echipe in total - si au avut ca tema sa faca un website despre scoala viitorului. Dupa ce au lucrat impreuna, au prezentat aceste proiecte in fata unui juriu si a colegilor lor - au fost invatati sa faca un pitch de catre mentori si colegii lor mai mari, adolescentii care absolvisera cursul de antreprenoriat la agileroo si au fost voluntari la eveniment.

Vrei un curs demo gratuit?
Suna-ne acum la 0775505101

Ai nevoie de ajutor pentru a te decide ce curs să alegi? Lasă-ne adresa ta de email și te contactăm noi.

Nume
Camp obligatoriu!
Camp obligatoriu!
Adresa e-mail
Camp obligatoriu!
Camp obligatoriu!
Mesajul tau
Mesajul tau nu poate fi un camp vid!
Mesajul tau nu poate fi un camp vid!
Acord RGPD
Câmp obligatoriu!
Câmp obligatoriu!